Hej! Vi är en grupp nior från Lärcenter Forshaga.

Vi har fått i uppdrag att sy utklädningskläder till förskolebarn.

Vi hade några förslag på utklädningskläder, men vi bestämde oss för att göra en Lilleskutt- och Bamsedräkt efter vi fick höra vad förskolebarnen önskade.

De förslag vi hade när vi besökte förskolan var: En rödluve- och vargdräkt, en fjäril- och getingdräkt och en bamsedräkt. Vår tanke var att vi skulle satsa på rödluve- och vargdräkten eftersom att förskolan vi jobbar med heter just Rödluvan. När vi kom dit och fick höra om barnens och förskolelärare tankar kring idéerna kom vi fram till att vi kan göra en bamse- och en lilleskuttdräkt eftersom att barnen inte riktigt visste om sagan om Rödluvan och vargen.

Vi kommer att göra ett par blåa hängslebyxor med gula ”knappar” vid hängslenas fäste till bamsedräkten. Vi tänkte även göra en blå mössa i samma material och en dunderhonungsburk gjord i tyg. Till lilleskuttdräkten tänkte vi göra en vit one-piece med öron och en morot i tyg. Vi utgår från barnens mått och vi kommer använda oss utav strechiga material så att dräkterna passar de flesta former.

Vi kommer använda oss av redan ritade mallar när det kommer till formgivningen, men vi kommer att få vår egen touch på plaggen genom att anpassa de efter barnen och lägga till små detaljer. Vi kommer förmodligen sy det mesta. De tyger vi kommer använda är tyg som redan finns i slöjdsalen. Hittills har vi bestämt oss för att vi ska använda oss av blått fleecetyg och gult och vitt velourtyg. Vi vill även jobba med återbrukstyger för att tänka på miljön. Vi måste anpassa dräkterna så att de är barnvänliga. Vi kommer därför arbeta mycket med smarta lösningar så som kardborreband och resår så att det ska vara lätt att sätta på och ta av.

Vi har delat upp arbetet så att det ska bli så effektivt som möjligt. Cornelia är foto- och kontaktansvarig, Ida tar hand om mått och skisser och jag, Emma är bloggansvarig.

Vi kommer hålla på med arbetet fram till jul ungefär, det kommer bli som en liten julklapp till barnen!

Ni kommer kunna följa hela vår arbetsprocess. Vi kommer hålla er uppdaterade genom att lägga upp vårt arbete här på bloggen lite då och då. #bamse 2017

Det kommer bli väldigt roligt och intressant att arbeta med förskolan Rödluvan!

 

Med vänliga hälsningar

Emma, Cornelia, Ida