Hej! 

Vi är tre tjejer från Forshaga Lärcenter som precis börjat vårt sista år i grundskolan. 

 Vi har i textilslöjden fått en uppgift att sy maskeradkläder till förskolebarn. Vi tyckte att det var lite svårt att komma på vad vi ska göra till en början så vi googlade runt och hittade en idé som vi alla var överens om. Det är ett par hängselbyxor med uppstoppat djur framtill så att det ser ut som att barnet rider på djuret. 

Vi valde den här idén eftersom att det är något nytt som vi inte har sett förut och den kan vara kul för barnen med just något nytt. Denna maskeraddräkt har vi fått i uppgift att ge till barnen på Maskrosens förskola, därför ska vi dit nästa vecka och visa upp vår idé och lyssna på deras tankar och önskemål. 

 Till det här projektet kommer vi att använda oss mest av symaskin eftersom att det är den enklaste lösningen för vår dräkt när vi ska sy ihop stora delar. Vi kommer använda oss av velourtyg och redskapen som finns här i slöjden för att genomföra projektet. 

 Vi vill att alla barnen ska ha chansen att kunna använda dräkten, därför tänker vi ha en mudd nertill på byxorna och resor hängslen till byxorna så att man kan använda dom oavsett om man är lång eller kort. På avdelningen maskrosen filuren är barnen 1-3 år, men vi tänker att det nog mest är dom stora barnen som kommer använda dräkten, därför gör vi byxorna till dräkten i 49 cm och räknar med att barnen är runt 98 cm långa. 

 Vårt arbete kommer nog ta hela höstterminen eftersom att det är ett rätt stort projekt med många olika delar och moment. Men vi ska försöka att dela upp arbetet så gott som möjligt och på så sätt komma framåt i hyfsad fart ändå. Vi är ju tre stycken i gruppen så om vi bara samarbetar på ett bra och smidigt sätt så kommer det här arbetet att bli något bra. 

/ Rebecka, Amanda och Elina