7/11-17

Idag har vi klippt ut mönsterdelarna på tröjan och sytt ihop båda delarna. Vi har också ritat ut mönsterdelarna till ena kjolen och klippt ut dom.

Förra gången var alla i gruppen sjuka så vi ligger lite efter just nu, men vi har fått rätt mycket gjort idag så nu ligger vi rätt bra med.

 

10/10-17

​Vi är tre glada tjejer som heter Emmie, Elin och Jonna, som har valt att göra en prinsessklänning. Vi ska göra en prinsessklänning för att vi frågade barnen på vår förskola vad de helst ville ha, och det var en klänning. Vår dräkt är mer passande till tjejer men även killar kan ha på sig den.

Vi har fått den här uppgiften av vår syslöjdslärare i skolan, och vi fick uppdraget att sy kläder till förskolan Rödluvan.

Vi kommer bla att använda oss av teknikerna sy, klippa, mäta och nåla under detta arbete. Vi funderar på att välja tygerna ”Duschesse”, ett strechigt tyg och ett tredje tyg till kjolen. Vi tror att detta arbete kommer ta ungefär 10 veckor att göra

och vi har tänkt att barnen och personalen på Rödluvan ska få följa oss och vårt arbete genom bloggen som vi kommer att uppdatera ofta. #Fluff