Lektion 2:

 

Nu är vårt arbete i full gång. Allt förutom öronen är utklippt och redo att sys. T.ex. är hornet och luvan sydda och detaljerna på hornet är i full gång, så att vi sedan ska kunna sy ihop hornet med luvan.

Skissen till öronen är uppritat och utklippt på ett mönsterpapper, nästa lektion ska öronen klippas ut i tyg och sys ihop och vi hoppas kunna sy ihop delarna med varandra (öron, horn och luva).

Tröjplagget är också i full gång att sys. Det som försvårar vårt arbete är att vi gör egna modeller och måste pröva oss fram. Än så länge har inga stora problem kommit upp. Det största problem vi haft är en knut på tråden.

Vi har testat olika stygn som detaljer till hornet och olika utseenden till öronen, vårt horn har fått en slingrande tråd runt om hornet, som vi tycker passar och ser fint ut. Öronen skissa vi upp olika former t.ex. om vi ville ha ett stort eller litet öra, brett eller smalt, spetsigt eller runt. Vi valde att göra små öron med en lite spetsigare topp och avlång, bredare neråt och smalare uppåt.

/ Tilda, Ronja & Berivan