Jag har gjort en monsterdräkt under höstterminen till barnen på förskolan Rödluvan.

Inspirationen till mitt arbete fick jag av filmen ”monster inc” som jag själv gillade som liten. I den filmen finns ett stort monster som har en blå päls med lila prickar på. Den nappade jag på eftersom det inte är typiska ”tjej och kill” färger på.  Många barn i den åldern hänger upp sig på färger och då tänkte jag att både lila och blå passar alla och då kanske fler vill använda dräkten.

Utifrån min grundide´ ändrades bara några saker för hållbarhetens skull. De lila lurviga prickarna som jag hade tänkt sy på blev istället till tryck  eftersom det inte  lossnar lika lätt och så tar det kortare tid att göra tryck än att sy på dem. När jag skulle trycka testade jag att använda kopieringspapper istället för självhäftande plast eftersom det tog .Det funkade lika bra. Att använda papper kan vara att sätt att spara pengar och  så är det bättre för miljön.

När jag gjorde denna monsterdräkt hade jag en onepice som grund och till den fanns ingen mall, så istället fick jag ta mallen av en huvtröja och och ett par byxor som jag  satte ihop och klippte  ut tyget efter. Det  funkade bra. Jag använde mig av  trikå som är töjbart och för att få det så hållbart som möjligt så  använde jag en töjbar söm.

Jag hoppas att barnen på Rödluvan blir nöjda och glada för jag har försökt göra de mesta jag kan för att få det så hållbart söm möjligt och för att dom ska gilla det.