Vi är tre tjejer från klass 9A på Forshaga Lärcenter.

Vi heter Liv, Ellen och Molly. Vi har fått ett projekt där vi ska sy maskeradkläder till en förskola här i Forshaga. Vi ville gärna ha förskolan Pingstliljan eftersom att två av oss gick där som små, och vi fick den! Vi hade tänkt oss att göra masker med tillhörande mantlar. Dom ska föreställa olika djur. Barnen kommer själva att få välja vilka djur dom ska föreställa. Vi tänkte att djur passar både tjejer och killar, alltså är det inget typiskt könsrelaterat. Mantlarna kommer fästas med kardborreband runt halsen. Detta görs för att minska risken för skador. Vi kommer dela upp arbetet på så sätt att alla får en speciell uppgift så att det blir som ett löpande band. Det gör processen enklare för oss att hålla reda på.

Vi har uppskattat att arbetet kommer att ta ungefär fram till jul och barnen får maskeradkläderna i julklapp.

Vårt första besök med barnen på Pingstliljan kommer att ske torsdagen den 5:e oktober. Vi kommer att få lyssna på barnens idéer och vi kommer även bjuda på laktosfria kladdkakemuffins.

 

Barnen, deras föräldrar och personalen kommer kunna följa vårt arbete steg för steg på www.forshagalärcenterslöjd.se under taggen #masken2017.